Yönergesiz Oyunlarla Her Çocuk Bir Oyun Tasarımcısı | Magna-Tiles Örneği

Yönergesiz Oyunlarla Her Çocuk Bir Oyun Tasarımcısı | Magna-Tiles Örneği

 

Yönergesiz oyunlar, önceliği çocuğun ihtiyaçlarına vererek serbest oyunu desteklemektedir. Her çocuğun oyun tasarlaması için yönergesiz oyunlar oldukça iyi bir seçimdir. Açık uçlu oyun deneyimiyle; çocuklara ve oyuna daha çok alan açmak, yeni nesil oyun deneyiminin gerekliliklerdendir.  Yönergesiz oyunların çocuk gelişimine şaşırtıcı düzeyde önemli katkıları bulunmaktadır. İşte yönergesiz oyunların çocuk gelişimine yararları!

 

 

*Çocuklar ister kendi başlarına ister arkadaşlarıyla birlikte kendi oyunlarını tasarladıklarında, bir oyuncağı farklı şekillerde becerisine sahip olurlar. Uzun süreli ve farklı amaçlarla bir oyuncağı kullanmak,  başka oyuncaklara sürekli duyulan ihtiyacı engellemektedir. Hızlı tüketim çağında, bir oyuncağı farklı şekillerde uzun süre kullanmak zordur ve bu nedenden dolayı çok daha kıymetlidir.

* Yönergesiz oyunlar, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmektedir. Çünkü; kurgulanan oyunun heyecanı ve eğlencesi, çocukların yaratıcı düşünme becerisinden kaynaklanmaktadır.

* Hem sosyal çevreleriyle hem de kendi iç dünyalarıyla etkileşime giren gerçek kâşiflere dönüşmelerini sağlamaktadır.

* Yönergesiz oyunda tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılıyor. Kendi oyununu tasarlayan çocukların oyuna heyecan katmak istemeleri, tek ortak problemleridir :) “Keyifli bir oyun nasıl tasarlanır?” sorusuyla oyuna başlayan çocuklar,  oyun kurma sürecinde problem çözümünün de parçasıdır. Problem çözümünde aktif rol almak, problem çözme becerisini geliştirmektedir.

* Oyunu yönergesiz bir şekilde tasarlamak ve oynamak; üretkenlik, problem çözme, eleştirel ve yenilikçi düşünme, inisiyatif alma gibi 21. yüzyıl becerilerini ciddi oranda geliştirmektedir.

 

 

Biliyorsunuz ki;  Karavan Kids “Keyifli bir oyun nasıl tasarlanır?” sorusundan ilham alan Magna-Tiles’ ı, yine bu soruyu soran çocuklar için ebeveynlerle tanıştırdı.  Magna Tiles’ ın mıknatıslı setleri, yönergesi olmayan muhteşem yapı setleridir. STEM onaylı manyetik bloklar, çocuklara hayal ettikleri dünyayı inşa etmeleri için fırsatlar tanımaktadır. Bu bloklar, birbirine çok sağlam tutunan yapısıyla büyük tasarımlara da oldukça uygun! Çocuklar, blokları; istifleme, inşa etme, sayma, eşleştirme, puzzle yapma gibi birçok farklı amaçla kullanabilmektedir.

 

 

 

 

 

 

Oyuncak seçiminde, sizler de Magna Tiles gibi oyuncaklara alan açarak; çocuğunuzun bilişsel, analitik ve sosyal zekasının gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz!

Etiketler: Magnatiles
Eylül 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR